Składniki na 4 porcje: - 1 kg brukselki, - sól, - 2 różowe grapefruity, - 3 pomarańcze, - 2 łyżki octu jabłkowego, - biały pieprz, - szczypta cukru, - 2 łyżki oleju, - kilka listków sałaty, - 2 cebule, - 2 łyżki majonezu sałatkowego, - 150 g chudego jogurtu, - curry, - 40 g migdałów, - grubo zmielony pieprz Przygotowanie: Brukselki pokroić w plastry i gotować 12 minut w osolonej wodzie. Grapefruity obrać (również z białej skórki wewnątrz), miąższ pokroić, obrane pomarańcze pokroić w plasterki. Z octu i oleju przygotować winegret, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Składniki zmieszać i zalać sosem. Potargane listki sałaty układać na talerzach, nakładać na nie sałatkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zmieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i curry. Migdały grubo posiekać. Na każdą porcję sałatki nakładać nieco sosu jogurtowego, posypać migdałami i grubo zmielonym pieprzem. Pozostały sos podawać w sosjerce. Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja zawiera: 920 kJ/220 kcal