Bezglutenowy chrust

Chrust najlepiej smakuje w tłusty czwartek. W naszym przepisie zrobisz do w wersji bezglutenowej. Jest równie pyszny, jak ten tradycyjny.

Chrust można zrobić w wersji bezglutenowej.
Chrust można zrobić w wersji bezglutenowej. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • mąka ziemniaczana
  • 3 łyżki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • sól
  • 1 łyżeczka  bezglutenowego proszku do pieczenia
  • olej

Sposób przygotowania:

Olej mocno rozgrzać w rondlu. Wszystkie składniki zmiksować. Rozwałkować ciasto, kroić na prostokąty i nacinać na środku (wzdłuż), przewinąć jedna połowę przez otwór tak, jak to się robi z trakcyjnym chrustem. Smażyć na złoty kolor. Gdy są gotowe, układać na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas