Reklama

Reklama

Bezglutenowy chrust

Chrust najlepiej smakuje w tłusty czwartek. W naszym przepisie zrobisz do w wersji bezglutenowej. Jest równie pyszny, jak ten tradycyjny.

Składniki:


  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • mąka ziemniaczana
  • 3 łyżki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • sól
  • 1 łyżeczka  bezglutenowego proszku do pieczenia
  • olej

Reklama


Sposób przygotowania:

Olej mocno rozgrzać w rondlu. Wszystkie składniki zmiksować. Rozwałkować ciasto, kroić na prostokąty i nacinać na środku (wzdłuż), przewinąć jedna połowę przez otwór tak, jak to się robi z trakcyjnym chrustem. Smażyć na złoty kolor. Gdy są gotowe, układać na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem.

Dowiedz się więcej na temat: chrust

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje