Bezglutenowy Stollen z Marcepanem

Bezglutenowy Stollen z Marcepanem
Bezglutenowy Stollen z MarcepanemBeMam

Co potrzebujemy?

  • 100g mąki bezglutenowej
  • 50g mąki kukurydzianej
  • 50g zmielonych migdałów
  • 1 łyżeczka gumy ksantanowej
  • ½ łyżeczki soli
  • 50g cukru waniliowego
  • 160 ml rumu
  • 4 łyżeczki suszonych drożdży
  • 50g rodzynek
  • 20g suszonych wiśni
  • Skórka starta z ½ pomarańczy
  • 3 łyżki kandyzowanej skórki cytrynowej
  • 25g pokrojonych migdałów
  • 30g roztopionego masła
  • 1 jajko
  • 150ml mleka
  • 120g bezglutenowego marcepanu

Jak robimy?

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?