Reklama

Reklama

Biała kiełbasa glazurowana

W żurawinowo-chrzanowej polewie.



Składniki:

Reklama

-1 kg surowej białej kiełbasy,
- 1-2 łyżki oleju
Glazura:
- pół szklanki dżemu z żurawiny,
- 3-4 łyżki startego chrzanu,
- łyżka czystej wódki,
- listki sałaty do dekoracji

Przygotowanie:

1. Kiełbasę nakłuj, włóż do garnka, zalej wodą, zagotuj. Zmniejsz płomień i na wolnym ogniu gotuj około 15 min. Wyjmij, przestudź, posmaruj olejem.
2. Przygotowaną kiełbasę włóż do piekarnika 180 st. C. Wymieszaj wszystkie składniki glazury. Kiedy kiełbasa zacznie się rumienić posmaruj ją glazurą. Piecz 10 min, ponownie wyjmij, przewróć, posmaruj resztą glazury i piecz jeszcze kolejne 10 min. Podawaj na półmisku ozdobionym sałatą. Jako dodatki serwuj chrzan, musztardę, żurawinę i ketchup.
Przepis na 4-6 porcji
Czas przygotowania: 45 minut

Dowiedz się więcej na temat: biała | Kuchnia świąteczna - Wielkanoc | kiełbasa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje