Białe kiełbaski w cieście

Smakują wspaniale zimową porą

Składniki dla: 8 sztuk

Składniki

  • 8 białych kiełbasek
  • 30 dag mąki
  • 20 dag masła
  • 2 jajka
  • łyżka śmietany
  • sól
  • sól gruboziarnista
  • rozmaryn

Sposób przygotowania

1. Przesiej mąkę z odrobiną soli, a następnie dodaj do tego zimne masło posiekane wcześniej nożem, jedno jajko oraz śmietanę.

2. Wszystkie składniki szybko zagnieć razem,owiń je w folię spożywczą. Włóż do lodówki i pozostaw tam przez 30 minut.

3. Ciasto rozwałkuj bardzo cienko, a następnie pokrój je na długie, równe paski. Owijaj nimi dokładnie kiełbaski w taki sposób, by nieznacznie wystawały ich końce.

4. Rozmieszaj widelcem drugie jajko i smaruj nim, przy pomocy pędzelka, wierzch ciasta.Kiełbaski zawinięte w ciasto posypuj następnie solą gruboziarnistą i rozmarynem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 30 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje