Białkowa chmurka z nutką wanilii

Białkowa chmurka z nutką wanilii
Białkowa chmurka z nutką wanilii123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto:

  • 5 łyżek mąki tortowej
  • 1 łyżka budyniu waniliowego (proszku)
  • 6 łyżek drobnego cukru
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 6 białek
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 szkl. małych rodzynek namoczonych w wodzie
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • szczypta soli

- krem:

  • 10 dag serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • kilka kropel cytryny
10 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?