- pakowanie serków Mini-Babybel (200 g),
- 2 łyżki majonezu,
- pół łyżki musztardy,
- sól, pieprz,
- 10 kromek okrągłego pumpernikla,
- 20 ziarenek czarnego pieprzu,
- 1-2 łyżeczki keczupu,
- rzeżucha Z serków ściągnąć powłokę z wosku, przekroić je w poprzek a następnie na połówki. Na "czułki" wyciąć cienki plasterek z każdej połówki.
Majonez i musztardę wymieszać w misce. Doprawić solą, pieprzem i cukrem i posmarować kromki pumpernikla.
Na kromkach ułożyć połówki serka, pomiędzy połówkami ułożyć "czułki" i wygiąć je nieco na zewnątrz. Zrobić oczy z ziaren pieprzu (pieprz jest tylko dekoracją, dzieci nie powinny go jeść). Z keczupu zrobić biedronkom kropki.
Gotowe biedronki ułożyć na talerzu razem z rzeżuchą.