Składniki na 10 sztuk: - pakowanie serków Mini-Babybel (200 g), - 2 łyżki majonezu, - pół łyżki musztardy, - sól, pieprz, - 10 kromek okrągłego pumpernikla, - 20 ziarenek czarnego pieprzu, - 1-2 łyżeczki keczupu, - rzeżucha Przygotowanie: Z serków ściągnąć powłokę z wosku, przekroić je w poprzek a następnie na połówki. Na "czułki" wyciąć cienki plasterek z każdej połówki. Majonez i musztardę wymieszać w misce. Doprawić solą, pieprzem i cukrem i posmarować kromki pumpernikla. Na kromkach ułożyć połówki serka, pomiędzy połówkami ułożyć "czułki" i wygiąć je nieco na zewnątrz. Zrobić oczy z ziaren pieprzu (pieprz jest tylko dekoracją, dzieci nie powinny go jeść). Z keczupu zrobić biedronkom kropki. Gotowe biedronki ułożyć na talerzu razem z rzeżuchą.