Biszkopt z kremem i kokosem
Przysmak dla łasucha.

Składniki:
- 6 jajek
- 8 łyżek mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 6 łyżek cukru
- 2 łyżki kakao
- polewa czekoladowa
Krem:
- 60 dag twarogu
- 200 ml mleczka kokosowego
- 2 łyżki żelatyny
- 10 dag wiórków kokosowych
Przygotowanie: 1. Białka ubij, dodaj cukier, kolejno dodawaj żółtka, obydwie mąki i kakao. Wylej do mocno wypuklej formy. Piecz 40 minut w 180° C. Przekrój wzdłóż na pół.
2. Żelatynę rozpuść. Twaróg zmiel kilkakrotnie, zmiksuj z mleczkiem kokosowym, żelatyną, wiórkami. Wyłóż na biszkopt, przykryj drugim blatem. Posyp wiórkami.
Wstaw do lodówki na 2 godziny.