Biszkopty serowe
Aż ślinka cieknie na ich widok!

Składniki
- ser żółty np. Radamer Serenada – 200 g
- duże jajko – 2 szt
- jogurt grecki – 2 pełne łyżki
- mąka pszenna – 2 pełne łyżki
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- sól, pieprz, papryka ostra
Składniki
- dodatki
- ser biały np. Beesyr Serenada (grecki ser owczy)- ok. 150 g
- rzodkiewka – 3-4 szt
- wędzona ryba np. makrela lub inna ulubiona – 1 szt
- świeże zioła: szczypiorek, pietruszka
- kiełki rzodkiewki, kiełki jarmużu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Ser żółty trzemy na drobnych oczkach, dodajemy jajka, jogurt grecki, mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy - wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy. Smażymy niewielkie placuszki/ biszkopty na rozgrzanej, natłuszczonej patelni.
Podajemy z ulubionymi dodatkami np.
- pastą z makreli (ser biały grecki owczy + wędzona ryba , sól, pieprz, świeży szczypiorek)
- pastą z rzodkiewki (ser biały grecki owczy + rzodkiewka, sól, pieprz, natka pietruszki, kiełki)