Biszkopty serowe

Aż ślinka cieknie na ich widok!

Biszkopty z serkiem
Biszkopty z serkiemmateriały prasowe

Składniki

  • ser żółty np. Radamer Serenada – 200 g
  • duże jajko – 2 szt
  • jogurt grecki – 2 pełne łyżki
  • mąka pszenna – 2 pełne łyżki
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • sól, pieprz, papryka ostra

Składniki

- dodatki

  • ser biały np. Beesyr Serenada (grecki ser owczy)- ok. 150 g
  • rzodkiewka – 3-4 szt
  • wędzona ryba np. makrela lub inna ulubiona – 1 szt
  • świeże zioła: szczypiorek, pietruszka
  • kiełki rzodkiewki, kiełki jarmużu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Ser żółty trzemy na drobnych oczkach,  dodajemy jajka, jogurt grecki, mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy - wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy. Smażymy niewielkie placuszki/ biszkopty na rozgrzanej, natłuszczonej patelni.

Podajemy z ulubionymi dodatkami np.

- pastą z makreli (ser biały grecki owczy + wędzona ryba , sól, pieprz, świeży szczypiorek)

- pastą z rzodkiewki (ser biały grecki owczy + rzodkiewka, sól, pieprz, natka pietruszki, kiełki)

Kanapkowa pasta z makreli - jak ją zrobić?Interia Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas