Bitki wołowe w panierce

Mięso wymyć, osuszyć, pokroić w plastry na grubość ok. 1 i 1/2 cm i rozbić.

Bitki wołowe w panierce
Bitki wołowe w paniercePicsel123RF/PICSEL

Składniki dla 4 osób:

  • 1 kg mięsa wołowego - pieczeniowego
  • 2-3 jaja
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 1 średnia cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:


1. Mięso wymyć, osuszyć, pokroić w plastry na grubość ok. 1 i 1/2 cm i rozbić. Doprawić, obtoczyć w mące i panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Obsmażyć na złoty kolor z obu stron.

2. Przełożyć do naczynia, dodać pokrojoną cebulę, podlać olejem i piec w piekarniku pod przykryciem przez około 30 minut w temp. 180-200˚C.3. Podawać z ziemniakami i surówką.

Czas przygotowania: ok. 45 minut

Prosty chleb na zakwasieInteria Kulinaria


Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. "Doskonałe przepisy siostry Anastazji"

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas