Bliny królewskie

Zapiekane na złoty kolor.

Smacznego
 123RF/PICSEL

- 1 kg startych ziemniaków,
- cebula starta na tarce,
- 2 jajka,
- 5 łyżek mąki kukurydzianej,
- sól, pieprz, olej.
Na nadzienie:
- kilogram mielonego mięsa wieprzowego,
- pokrojona cebula,
- łyżka uniwersalnej przyprawy do potraw,
- pieprz

Przygotowanie:

Do ziemniaków dodać cebulę, jajka, mąkę, przyprawy, wymieszać. Smażyć placki (lekko je zapiekać). Składniki na nadzienie wymieszać, formować płaskie kotlety. Kłaść je między dwa placki. Bliny zapiec na złoty kolor.

Czas przygotowania 60 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!