Bliny królewskie

Zapiekane na złoty kolor.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- 1 kg startych ziemniaków,
- cebula starta na tarce,
- 2 jajka,
- 5 łyżek mąki kukurydzianej,
- sól, pieprz, olej.
Na nadzienie:
- kilogram mielonego mięsa wieprzowego,
- pokrojona cebula,
- łyżka uniwersalnej przyprawy do potraw,
- pieprz

Przygotowanie:

Do ziemniaków dodać cebulę, jajka, mąkę, przyprawy, wymieszać. Smażyć placki (lekko je zapiekać). Składniki na nadzienie wymieszać, formować płaskie kotlety. Kłaść je między dwa placki. Bliny zapiec na złoty kolor.

Czas przygotowania 60 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: kolor | złoty | ziemniaki | mięso mielone

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje