Bliny z kawiorem krok po kroku

Z kuchni rosyjskiej.

article cover
Smacznego

Bliny z kawiorem krok po kroku

Posmarować stopionym masłem.
Na posmarowanej olejem patelni smażyć z obu stron bliny na złoty kolor.
. Ponownie wymieszać, dodać żółtka, pozostałe mleko, sól i cukier, 1 łyżkę śmietany i pół łyżki masła, wymieszać. Dodać bite na sztywna pianę białka i odstawić jeszcze na 30 min.
Drożdże rozpuścić w 4 łyżkach ciepłej wody, dodać szczyptę cukru i trzymać 8-10 minut w ciepłym miejscu. Mąkę i mąkę gryczana wymieszać, wlać 75 ml mleka i drożdże, wyrobić na gładkie ciasto i odstawić na 1 h w ciepłe miejsce.
+2
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas