Bliny z kawiorem krok po kroku

article cover
Smacznego

Bliny z kawiorem krok po kroku

Posmarować stopionym masłem.
Posmarować stopionym masłem. Smacznego
Na posmarowanej olejem patelni smażyć z obu stron bliny na złoty kolor.
Na posmarowanej olejem patelni smażyć z obu stron bliny na złoty kolor. Smacznego
. Ponownie wymieszać, dodać żółtka, pozostałe mleko, sól i cukier, 1 łyżkę śmietany i pół łyżki masła, wymieszać. Dodać bite na sztywna pianę białka i odstawić jeszcze na 30 min.
. Ponownie wymieszać, dodać żółtka, pozostałe mleko, sól i cukier, 1 łyżkę śmietany i pół łyżki masła, wymieszać. Dodać bite na sztywna pianę białka i odstawić jeszcze na 30 min.Smacznego
Drożdże rozpuścić w 4 łyżkach ciepłej wody, dodać szczyptę cukru i trzymać 8-10 minut w ciepłym miejscu. Mąkę i mąkę gryczana wymieszać, wlać 75 ml mleka i drożdże, wyrobić na gładkie ciasto i odstawić na 1 h w ciepłe miejsce.
Drożdże rozpuścić w 4 łyżkach ciepłej wody, dodać szczyptę cukru i trzymać 8-10 minut w ciepłym miejscu. Mąkę i mąkę gryczana wymieszać, wlać 75 ml mleka i drożdże, wyrobić na gładkie ciasto i odstawić na 1 h w ciepłe miejsce. Smacznego
Składniki: 20 g drożdży, 1/2 łyżeczki cukru, 25 g mąki gryczanej, 100 g mąki, 1 jajko, ¼ łyżeczki soli, 200 g kwaśnej śmietany, 2 łyżki roztopionego masła, 4 łyżki oleju, 50 g czarnego kawioru, 250 g czerwonego kawioru, koperek
Składniki: 20 g drożdży, 1/2 łyżeczki cukru, 25 g mąki gryczanej, 100 g mąki, 1 jajko, ¼ łyżeczki soli, 200 g kwaśnej śmietany, 2 łyżki roztopionego masła, 4 łyżki oleju, 50 g czarnego kawioru, 250 g czerwonego kawioru, koperekSmacznego
Podawać z kawiorem i śmietaną. Dekorować koperkiem.
Podawać z kawiorem i śmietaną. Dekorować koperkiem.Smacznego
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?