Bliny z kawiorem krok po kroku
Z kuchni rosyjskiej.

Smacznego
Bliny z kawiorem krok po kroku
Z kuchni rosyjskiej.

Posmarować stopionym masłem. Smacznego

Na posmarowanej olejem patelni smażyć z obu stron bliny na złoty kolor. Smacznego

. Ponownie wymieszać, dodać żółtka, pozostałe mleko, sól i cukier, 1 łyżkę śmietany i pół łyżki masła, wymieszać. Dodać bite na sztywna pianę białka i odstawić jeszcze na 30 min.Smacznego

Drożdże rozpuścić w 4 łyżkach ciepłej wody, dodać szczyptę cukru i trzymać 8-10 minut w ciepłym miejscu. Mąkę i mąkę gryczana wymieszać, wlać 75 ml mleka i drożdże, wyrobić na gładkie ciasto i odstawić na 1 h w ciepłe miejsce. Smacznego

Składniki: 20 g drożdży, 1/2 łyżeczki cukru, 25 g mąki gryczanej, 100 g mąki, 1 jajko, ¼ łyżeczki soli, 200 g kwaśnej śmietany, 2 łyżki roztopionego masła, 4 łyżki oleju, 50 g czarnego kawioru, 250 g czerwonego kawioru, koperekSmacznego

Podawać z kawiorem i śmietaną. Dekorować koperkiem.Smacznego