Złoty owoc jesieni. Wspiera odporność i serce, koi nerwy, poprawia trawienie

Agnieszka Kasprzyk

Pigwa pospolita wydaje specyficzne owoce. Są smaczne, ale dopiero po gotowaniu (fot. pixabay)
Pigwa pospolita wydaje specyficzne owoce. Są smaczne, ale dopiero po gotowaniu (fot. pixabay)CanvaProINTERIA.PL

Spis treści:

  1. Pigwa. Bogactwo witamin i minerałów
  2. Wpływ pigwy na zdrowie
  3. Pigwa a codzienna dieta. Idealna dla seniorów i cukrzyków
  4. Pigwa w kuchni. Jak wykorzystać jej moc?

Pigwa. Bogactwo witamin i minerałów

Owoce pigwy często mylone są z pigwowcem
Owoce pigwy często mylone są z pigwowcem123RF/PICSEL

Wpływ pigwy na zdrowie

Zobacz również:

Kiedy należy rozpocząć dokarmianie ptaków?
Porady

W ten sposób tylko im zaszkodzisz. Oto najlepsza pora na dokarmianie ptaków

Natalia Jabłońska

Pigwa a codzienna dieta. Idealna dla seniorów i cukrzyków

Trzy owoce pigwy, kilka lśniących zielonych liści, laseczki cynamonu oraz słoiczek dżemu pigwowego z kawałkami owoców, ustawione na szarej, kamiennej powierzchni.
Z pigwy można robić konfitury i dżemy.Olga Yastremska, New Africa, Africa Studio123RF/PICSEL

Pigwa w kuchni. Jak wykorzystać jej moc?

Pigwa to skarb prosto z sadu
Pigwa to skarb prosto z sadu123RF/PICSEL
Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 145: Bartłomiej TopaINTERIA.PL