Błyskawiczna zupa gyros

Prosta i pomysłowa

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 cebule
  • Puszka czarnej fasoli
  • 2-3 gałązki majeranku
  • 2 łyżki oleju
  • 12 plasterków salami
  • 600 g mięsa
  • Przyprawa Gyros
  • 1 l bulionu
  • 2-3 łyżki mąki
  • Sól, pieprz cukier

Przygotowanie:

Na oleju przesmażyć cebulę, a następnie pokrojoną w krążki cebulę i mięso doprawione przyprawa gyros. Wlać bulion, dodać osączoną fasolkę i pokrojony majeranek. Gotować 8-10 minut. Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zaciągnąć zupę. Gotować jeszcze minutę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas