Koniec z papką! Zobacz, jak ugotować młode ziemniaki na medal

Jak ugotować idealnie młode ziemniaki? To nie takie trudne!
Jak ugotować idealnie młode ziemniaki? To nie takie trudne!123RF/PICSEL

Młode i kapryśne

Zobacz również:

Dlaczego młode ziemniaki się rozpadają?

Gotowanie na parze - sposób na sukces

Młode ziemniaki posypane świeżym koperkiem w misce, obok zielony ogórek, szczypiorek oraz ząbki czosnku na drewnianym stole.
Do gotowania użyj ziemniaków podobnej wielkości. Najlepsze efekty uzyskasz, gotując je na parze123RF/PICSEL

Kiedy ziemniaki są gotowe?

Dodaj te składniki do gotującej się wody, a efekt cię zaskoczy

  • łyżka masła sprawi, że ziemniaki będą miały jeszcze bardziej maślany smak (a tłuszcz podkreśla aromaty)
  • kilka gałązek koperku czy natki pietruszki zneutralizuje ziemisty posmak
  • ząbek czosnku doda subtelnej głębi
  • liść laurowy i ziele angielskie dadzą lekko korzenny aromat

Zobacz również:

Paula Niemczynowicz: Do macierzyństwa stajemy bez kompetencjiINTERIA.PL