Błyskawiczna zupa serowa
Pomysł na szybki obiad

Składniki
- 750 ml bulionu warzywnego
- 200 g serka topionego śmietankowego
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- 6 łyżek oliwy
- kilka plasterków wędzonego boczku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
Posiekaną cebulę i 1 ząbek czosnku zeszklij na 1 łyżce oliwyw garnku o grubym dnie. Wlej bulion, dodaj serek śmietankowy i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia składników. Dopraw solą i pieprzem. Zestaw z ognia. Boczek pokrój w paski lub kostkę i podsmaż na skwarki na patelni. Dodaj do zupy.Podawaj z grzankami i pietruszkowym pesto (natkę zblenduj z 5 łyżkami oliwy, 1 ząbkiem czosnku, solą i pieprzem).