Błyskawiczna zupa serowa

Pomysł na szybki obiad

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 750 ml bulionu warzywnego
  • 200 g serka topionego śmietankowego
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy
  • kilka plasterków wędzonego boczku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Posiekaną cebulę i 1 ząbek czosnku zeszklij na 1 łyżce oliwyw garnku o grubym dnie. Wlej bulion, dodaj serek śmietankowy i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia składników. Dopraw solą i pieprzem. Zestaw z ognia. Boczek pokrój w paski lub kostkę i podsmaż na skwarki na patelni. Dodaj do zupy.Podawaj z grzankami i pietruszkowym pesto (natkę zblenduj z 5 łyżkami oliwy, 1 ząbkiem czosnku, solą i pieprzem).

Zupa cebulowa - francuska zupa z grzankamiInteria Kulinaria
Show
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?