Reklama

Błyskawiczne muszelki z jarmużem

Gotowe w 15 minut!

Czas przyrządzenia: 15 minut
Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • 300 g makaronu typu muszelki
  • 1 garść liści jarmużu
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 1 mała cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • kolorowy pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na oliwie. Dodaj posiekaną skórkę z cytryny i porwany na mniejsze kawałki jarmuż. Duś ażzmięknie. Muszelki ugotuj al dente, odcedź i wrzuć na patelnię.Wymieszaj. Dopraw do smaku ziołami, solą i pieprzem.

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy