Reklama

Reklama

Błyskawiczny omlet jaglany z cukinią

Generalnie uwielbiam jajka, a jeszcze bardziej omlety. Te drugie da się zrobić błyskawicznie, praktycznie z byle czego, a mimo wszystko wiele z nich nadal może być lekkim i nawet całkiem dietetycznym obiadem. Żeby nie dodać BŁYSKAWICZNYM obiadem….

Lubię omlety śniadaniowe, mam też i jeden ulubiony obiadowy, który lubię sobie zrobić, kiedy pracuję z domu i nie mam czasu na lunch...

Czego potrzebujemy?

Reklama

1/2 cukinii pokrojonej w kosteczkę lub plasterki dzielone na cztery

1/2 cebuli

2 jajka

4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej

szczypta soli

szczypta pieprzu

1 łyżka masła klarowanego, oleju kokosowego, masła, ostatecznie oleju roślinnego.... (nie polecam, mało używam, bo to niestety tłuszcze trans)

Jogurt naturalny do podania

Jak robimy?

Krok 1: Cebulę i cukinię drobno kroimy.

Krok 2: Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, na którym następnie lekko podsmażamy warzywa z ugotowaną kaszą jaglaną.

Krok 3: W misce musimy rozmieszać dokładnie jajka, następnie wsypujemy tam pieprz, sól oraz podsmażone na patelni warzywa z kaszą. Wszystko razem dokładnie mieszamy i wylewamy na patelnię.

Krok 4: Omlet smażymy na niewielkim ogniu przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron, następnie kładziemy na talerz, dodajemy jogurt i gotowe :-)!

Dowiedz się więcej na temat: omlet

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje