Bób na trzy sposoby

Tarta z bobem
Tarta z bobem123RF/PICSEL

Krucha tarta z boczkiem

Składniki

  • 250 g mąki
  • 140 g masła
  • 4 jajka
  • 1/2 kg bobu
  • 200 g boczku
  • 200 ml kremówki 30 proc.
  • 50 g sera z niebieską pleśnią
  • sól, pieprz
  • tymianek
10 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Letnia sałatka z bobem, fetą i arbuzemAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Sałatka z bobem
Sałatka z bobem123RF/PICSEL

Sałatka z wędzoną rybą

Składniki

  • 1/2 kg bobu
  • pęczek koperku
  • czerwona cebula
  • 200 g wędzonej ryby (np. makreli)
  • garść listków sałat
  • 100 g pomidorków koktajl.
  • musztarda, olej
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Letnia sałatka z bobem, fetą i arbuzemAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Pierogi z bobem
Pierogi z bobem123RF/PICSEL

Pierożki z zielonym farszem

Składniki

  • 300 g bobu
  • cebula
  • pół pęczka koperku
  • 250 g mąki
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • ostra mielona papryka i czerwony pieprz
4 osób

Sposób przygotowania

Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?