Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem

Bolognese z boczniaków
Bolognese z boczniakówmateriały prasowe

Składniki

  • 100 g sera pecorino, pokrojonego na 3 cm kawałki lub 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 110 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 200 g marchewki, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 150 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 500 g boczniaków, świeżych, pokrojonych na ok. 1 cm kawałki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki, z zalewą
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego
  • 4 gałązki tymianku, świeżego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 800 g cukinii, pokrojonej w cienkie podłużne paski

Sposób przygotowania

Jeśli nie masz urządzenia Thermomix:

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?