Bolońskie trójkąty

Pyszne!

Naleśniki z mięsem mielonym
Naleśniki z mięsem mielonym123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Składniki ciasta na naleśniki zmiksuj ze szczyptą soli. Odstaw na 20 minut. Marchew obierz, seler oczyść. Warzywa opłucz i pokrój w kosteczkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dołóż mięso,  a po 3 minutach marchew  i seler. Smaż chwilę. Podlej bulionem. Duś pod przykryciem 20 minut.

2. Mocno rozgrzej drugą patelnię. Smaruj ją olejem, wylewaj porcje ciasta i smaż naleśniki. Do mięsa dodaj przecier i koncentrat. Duś 5 minut. Przypraw solą, pieprzem, oregano i papryką. Naleśniki posmaruj nadzieniem. Złóż  w trójkąty. Udekoruj np. warzywami i pokruszonym serem pleśniowym.

Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsemInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas