Brokułowa na ostro

Pachnące i pełne witamin świeże warzywa świetnie nadają się na zupy, która będzie rozkoszą dla podniebienia i wzmocni organizm.

Brokułowa na ostro
Brokułowa na ostroPicsel123RF/PICSEL

Składniki dla 4 osób:

  • włoszczyzna
  • skrzydło z indyka
  • papryczka chilli
  • duży brokuł
  • duże ziemniaki
  • 2 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • pieprz grubo mielony
  • sól

Sposób przygotowania: 

1. Brokuł umyj, podziel na różyczki. Włoszczyznę obierz, umyj, włóż do garnka ze skrzydłem z indyka, liściem laurowym i zielem angielskim. Wlej 1,2 l wody, gotuj 20 minut, zdejmując szumowiny.

2. Z przestudzonego wywaru wyjmij włoszczyznę, a dodaj do niego obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj przez 10 minut, a następnie dodaj różyczki brokułu razem z pokrojoną w plastry papryczką chilli. Przypraw do smaku solą i pieprzem, a potem gotuj jeszcze przez kolejne 10 minut.

Czas przygotowania: ok. 60 minut

Zmysłowe smaki: Muffiny z białą czekoladą i malinamiInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas