Brownie z białą czekoladą i malinami

Prosty przepis na znane na całym świecie amerykańskie ciastka czekoladowe.

Brownie
Brownie © Photogenica

Składniki

  • 185 g ciemnej  czekolady
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • 200 g cukru
  • 150 g mąki pszennej
  • 150 g białej czekolady
  • 200 g mrożonych malin

Przygotowanie

1. Umieść w misce połamane kawałki ciemnej czekolady. Rozpuść ją w kąpieli wodnej. Zdejmij z ognia. Utrzyj jajka z cukrem. Wsyp mąkę, kawałki białej czekolady i mrożone maliny. Całość delikatnie wymieszaj.

2. Wyłóż papierem do pieczenia kwadratową blaszkę o wymiarach 20 x 20 cm. Przełóż na nią czekoladową masę.

3. Piecz ciasto w 180 st. C przez 45 minut. Wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż ostygnie. Pokrój brownie na kwadraty.

Nasza rada: W wersji dla dorosłych możesz dodać do ciasta łyżkę brandy lub whisky.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas