Brownie z malinami
Poznajcie przepis na wegetariańskie i bezglutenowe, fasolowe brownie z malinami i z polewą z dodatkiem herbaty
Sposób przygotowania
1. Dobrze opłucz i odsącz fasolę
2. Wszystkie składniki wrzuć do miski
3. Zblenduj je na gładką masę (czynność powinna zająć ok. 5 minut... by nikt nie domyślił się później, że je ciasto z fasoli
4. Przelej masę do formy
5. Ciasto piecz w 180 stopniach przez 45 minut
6. Odstaw do przestygnięcia
Dekoracja:
1. Zblenduj liście zielonej herbaty
2. Roztop tabliczkę gorzkiej czekolady w kąpieli wodnej
3. Do płynnej formy dodaj rozdrobnione liście herbaty
4. Polewę rozprowadź po wierzchu ciasta i udekoruj je świeżymi malinami - jedna przy drugiej
Sos malinowy:
1. Do miski wsyp cukier puder, dodaj sok z cytryny oraz maliny
2. Zblenduj wszystko na gładką masę
Smacznego!