Bruschetta z pieczoną dynią i papryką

Bruschetta
Bruschetta materiały prasowe

Składniki

  • 1/4 średniej dyni hokkaido (ok. 350 g)
  • 1 duża papryka (ok. 250 g)
  • 6 pomidorów suszonych z oleju
  • 6 łyżek pestek dyni
  • olej lniany, dyniowy lub oliwa z oliwek
  • ok. 1/2 łyżeczki soli
  • 2–3 ząbki czosnku
  • pieprz, np. czerwony w ziarenkach
  • bułka solanka, żytnia lub inne pieczywo
  • ketchup np. Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
  • pomidory koktajlowe
  • pestki dyni
  • rukola
  • tymianek świeży

Sposób przygotowania

Bruschetta - przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?