Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą to pyszna kanapka na ciepło z pokrojonymi pomidorami i serem mozzarellą. Wybierz smaczne, dojrzałe pomidory i ser dobrej jakości, a bruschetta z pomidorami i mozzarellą z pewnością zachwyci gości i domowników.
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą - przygotowanie
1. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, mozzarellę kroimy w kostkę, bazylię siekamy.
2. Ciabattę skrapiamy oliwą, smarujemy zmiażdżonym czosnkiem, na wierzchu układamy pomidora wymieszanego z mozzarellą.
3. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i zapiekamy bruschettę około 5 minut, aż ser się rozpuści, a pieczywo nabierze złotego koloru.
4. Przed podaniem posypujemy posiekanymi listkami bazylii.
Lubisz włoskie przekąski? Sprawdź nasze przepisy:
Zobacz także: