Reklama

Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

Bruschetta z pomidorami i mozzarellą to pyszna kanapka na ciepło z pokrojonymi pomidorami i serem mozzarellą. Wybierz smaczne, dojrzałe pomidory i ser dobrej jakości, a bruschetta z pomidorami i mozzarellą z pewnością zachwyci gości i domowników.

Składniki

  • 1 ciabatta
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka bazylii
  • 30 g mozzarelli

Bruschetta z pomidorami i mozzarellą - przygotowanie

1. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, mozzarellę kroimy w kostkę,  bazylię siekamy.

2. Ciabattę skrapiamy oliwą, smarujemy zmiażdżonym czosnkiem, na wierzchu układamy pomidora wymieszanego z mozzarellą.

3. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i zapiekamy bruschettę około 5 minut, aż ser się rozpuści, a pieczywo nabierze złotego koloru.

4. Przed podaniem posypujemy posiekanymi listkami bazylii.

Lubisz włoskie przekąski? Sprawdź nasze przepisy:

Apetyczne bruschetty

Reklama

Aromatyczna bruschetta

Bruschetta po warmińsku

Zobacz także:

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: bruschetta | pomidory | mozzarella | ser mozzarella

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy