Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

Bruschetta z pomidorami i mozzarellą to pyszna kanapka na ciepło z pokrojonymi pomidorami i serem mozzarellą. Wybierz smaczne, dojrzałe pomidory i ser dobrej jakości, a bruschetta z pomidorami i mozzarellą z pewnością zachwyci gości i domowników.

Bruschetta  z pomidorami i mozzarellą to pyszna przekąska we włoskim stylu
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą to pyszna przekąska we włoskim styluINTERIA.PL

Bruschetta z pomidorami i mozzarellą - przygotowanie

1. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, mozzarellę kroimy w kostkę,  bazylię siekamy.

2. Ciabattę skrapiamy oliwą, smarujemy zmiażdżonym czosnkiem, na wierzchu układamy pomidora wymieszanego z mozzarellą.

3. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i zapiekamy bruschettę około 5 minut, aż ser się rozpuści, a pieczywo nabierze złotego koloru.

4. Przed podaniem posypujemy posiekanymi listkami bazylii.

Lubisz włoskie przekąski? Sprawdź nasze przepisy:

Zobacz także:

Bruschetta - przepisInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas