Brzoskwinie z budyniowym nadzieniem
Ten lekki deser zaspokoi nawet najbardziej wybrednego smakosza. Brzoskwinie napełnione budyniową masą delikatnie rozpływają się w ustach. Kosztuj i delektuj się ich smakiem.
Składniki:
- 1 puszka brzoskwiń
- 1 bezglutenowy budyń o dowolnym smaku
- 2 szklanki mleka
- 1 żółtko
- 2 łyżki cukru
- cukier waniliowy
- ½ szklanki słodkiej śmietany kremowej
- czekoladowe wiórka lub cynamon
Sposób przygotowania:
Żółtko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Budyń przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, gdy zawrze, dodać żółtko z cukrem, zagotować. Odstawić i ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno, zmiksować z zimnym budyniem. Brzoskwinie wyjąc z puszki, odsączyć, ułożyć w salaterkach, wypełnić kremem budyniowym i posypać wiórkami czekoladowymi lub cynamonem.