Brzoskwinie z budyniowym nadzieniem

Ten lekki deser zaspokoi nawet najbardziej wybrednego smakosza. Brzoskwinie napełnione budyniową masą delikatnie rozpływają się w ustach. Kosztuj i delektuj się ich smakiem.

Gdy nie ma świeżych owoców, wykorzystajmy te z puszki.
Gdy nie ma świeżych owoców, wykorzystajmy te z puszki. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 bezglutenowy budyń o dowolnym smaku
  • 2 szklanki mleka
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • ½ szklanki słodkiej śmietany kremowej
  • czekoladowe wiórka lub cynamon

Sposób przygotowania:

Żółtko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Budyń przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, gdy zawrze, dodać żółtko z cukrem, zagotować. Odstawić i ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno, zmiksować z zimnym budyniem. Brzoskwinie wyjąc z puszki, odsączyć, ułożyć w salaterkach, wypełnić kremem budyniowym i posypać wiórkami czekoladowymi lub cynamonem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas