Bułki z pożywnym nadzieniem

Bułka z jajkiem sadzonym
Bułka z jajkiem sadzonym123RF/PICSEL

Bajgle z jajkiem sadzonym

Składniki

  • 4 bajgle z sezamem
  • 4 dymki
  • 20 dag pieczarek
  • 4 jajka
  • 1/2 szkl. gęstej passaty
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • sól
  • mielony pieprz
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • szczypta gałki muszkatołowej

Sposób przygotowania

Bułka z warzywami
Bułka z warzywami123RF/PICSEL

Paluchy z pieczonymi warzywami

Składniki

  • 2 małe buraczki ćwikłowe
  • 1 średni bakłażan
  • 1 op. rukoli
  • 20 dag koziego lub owczego twarożku
  • 4 podłużne bułki pełnoziarniste
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • sól mielony
  • czarny pieprz
4 porcji

Sposób przygotowania

Falafel w picie
Falafel w picie123RF/PICSEL

Falafele w chlebku pita

Składniki

  • 40 dag suchych ziaren ciecierzycy
  • 2 i 1/2 łyżeczki soli
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • olej do smażenia
  • po 1 łyżeczce pieprzu i kuminu
  • po 1/3 łyżeczki mielonej kolendry, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej
  • 2 duże pity
  • warzywa i sos jogurtowy

Sposób przygotowania

Bagietki zapiekane
Bagietki zapiekane123RF/PICSEL

Łódeczki z serem

Składniki

  • 4 duże owalne bułeczki kukurydziane
  • 4 parówki sojowe
  • 1 por
  • 2 jajka
  • 10 dag żółtego sera (gouda, ementaler)
  • 1 duża kulka sera mozzarella
  • 1 czubata łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz
  • suszona bazylia
4 osób

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?