Reklama

Reklama

Burgery buraczane

Zdrowe i bardzo smaczne!

Składniki

  • 3 buraki
  • 1 szkl. kaszy jaglanej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szkl. pestek słonecznika
  • 1 cebula
  • po 1/4 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej i oleju
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • po 1 łyżeczce mielonej kolendry i imbiru
  • pieprz sól
  • 4 pszenne bułeczki
  • dodatki: listki sałat, po 4 plasterki cebuli i pomidora
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania

Kaszę zalej 2 i 1/2 szkl. posolonej wody. Gotuj 15 min. Przestudź. Buraki i cebulę obierz, zetrzyj na tarce o średnich otworach. Dołóż natkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodaj kaszę, olej, mąkę i pestki. Masę przypraw szczyptą soli i pieprzu, kolendrą, imbirem. Uformuj 8 kotletów. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 40 min w 200 st. C. Bułeczki rozetnij. Każdą napełnij dwoma burgerami i dodatkami.

Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy