Burgery drobiowe fit z botwinką

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Burger z botwinką
Burger z botwinkąmateriały prasowe

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego z kurczaka (ew. indyka) dobrej jakości, możemy też sami zmielić surowe piersi drobiowe
  • 1 duży lub 2 mniejsze pęczki świeżej botwinki
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 duża czerwona cebula
  • 2–3 solidne łyżki musztardy francuskiej
  • 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 jajko
  • 2 łyżki otrąb owsianych
  • nasiona sezamu
  • sól, pieprz

- dodatki

  • ketchup np. Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
  • bułki (np. na żytnim zakwasie)
  • sałata
  • zielone ogórki
  • czerwona cebula
  • koperek
  • ocet balsamiczny (2 łyżki)
  • miód (1 łyżka)
  • olej
  • dowolne warzywa na sałatkę, np. pomidory, rzodkiewki

Sposób przygotowania

materiały prasowe
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na