Reklama

Reklama

Burgery z czerwonych buraków

Burgery przeżywają dziś swoją drugą młodość - przestają być pogardzanym daniem z kategorii fast food, zamiast tego serwujemy sobie coraz częściej przepyszne burgery z prawdziwej, soczystej wołowiny. Osoby na diecie wegetariańskiej nie muszą się obchodzić smakiem wybornych burgerów - wystarczy przygotować przepyszne burgery z... czerwonych buraków! W kilka chwil zrobicie prawdziwe dzieło kulinarnej sztuki, zaś w tym smaku zakocha się niejeden mięsożerca. Poznajcie nasz przepis na wegetariańskie burgery z buraków!

Składniki

  • 150 g startych buraków
  • 100 g zaparzonej kaszy kuskus
  • jajko
  • łyżka mąki kukurydzianej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • olej do smażenia
  • 8 plasterków sera
  • 2 bułki do burgerów
  • 2 garście mieszanki sałat

Zobacz nasz przepis krok po kroku:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje