Burgery z tuńczyka i ziemniaków
Lubisz burgery? W prosty sposób możesz przygotować je samodzielnie
Sposób przygotowania
1. W dużej misce wymieszaj ziemniaki, odsączonego tuńczyka, fasolkę, śmietanę, koperek i skórkę. Dodaj jajko, przypraw do smaku i wymieszaj.
2. Uformuj z masy cztery kotleciki.
3. Półkę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Roztrzep w misce jajko. Zanurzaj w nim kotlety, obtocz w bułce tartej i ułóż na półce piekarnika. Wstaw do lodówki na 30 minut.
4. Rozgrzej olej na patelni. Usmaż na nim kotlety, po 3-4 minuty z każdej strony, tak aby zyskały złoty kolor. 5 Podgrzej bułki w gorącym piekarniku. Na spodach ułóż kolejno: ser, kotlety, majonez, plastry pomidora, sałatę. Przykryj wierzchami. Podawaj z cząstkami pieczonych ziemniaków i kiełkami.