Cebula faszerowana mięsem

Doskonała przystawka.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 2 duże cebule,
- 100 g mielonego mięsa,
- 2 łyżki zielonego groszku,
- 1/2 papryki,
- jajko, olej,
- 2 łyżki startego,
- żółtego sera,
- sól, pieprz, majeranek.

Przyrządzanie:

Cebulę umyć i obrać z łusek. Przekroić na połówki. Obgotować je w wodzie przez kilka minut. Wydrążyć środki, pokroić w małą kostkę i zeszklić na oleju.Następnie przesmażoną cebulę połączyć z mielonym mięsem, jajkiem oraz przyprawami. Całość smażyć przez trzy minuty, potem wymieszać z groszkiem i pokrojoną papryką. Farszem tym napełnić wydrążone połówki cebuli i ułożyć je w żaroodpornym naczyniu. Zapiekać w temp. 170 st. C przez około 20 minut. Pod koniec posypać startym żółtym serem. Danie podawać od razu.
Porcja - 240 kcal
Czas przygotowania: 45 minut

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: cebula | mięso mielone

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje