Cebularze z kminkiem

Smaczna i sycąca przekąska

Cebularze
Cebularze123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ciasto: drożdże pokrusz, rozetrzyj z cukrem. Domieszaj połowę mleka i 1 łyżeczkę mąki. Odstaw, by zaczyn zaczął pracować. Masło rozpuść, ostudź. Przesiej mąkę, dodaj jajko, przyprawy, resztę mleka, masło i zaczyn. Wyrób ciasto, zostaw je do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę. Podziel na 8-10 kulek, lekko je spłaszcz. Ułóż je na blaszce wyłożonej pergaminem. 

2. Farsz: masło rozgrzej. Cebulę obierz, pokrój, wrzuć na masło, lekko posól, posyp kminkiem, podduś. W każdym krążku zrób zagłębienie. Włóż po porcji serka i cebuli. 

3. Jajko roztrzep z mlekiem. Posmaruj krążki, piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 30 minut.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas