Cesarski specjał

Dietetyczna sałatka, w sam raz na lato. Syci i smakuje!

Sałatka z kurczakiem
Sałatka z kurczakiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Przygotuj marynatę: czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Jogurt wymieszaj  z olejem i czosnkiem, dopraw pieprzem. Mięso oczyść, umyj, zalej marynatą. Przy- kryj i odstaw na co najmniej  60 minut (a najlepiej na  całą noc) do lodówki.

2. Jajeczka ugotuj na twardo, przelej zimną wodą, obierz i pokrój na połówki. Masło rozpuść, wsyp kurkumę i zioła. Włóż chleb, obsmaż na rumiano. Przygotuj sos: śmietanę zmiskuj z anchois, jogurtem i musztardą, dopraw pieprzem. Sałatę umyj i osusz.

3. Mięso oczyść z marynaty i pokrój wzdłuż na 4 części. Zgrilluj na patelni grillowej. Lekko ciepłe pokrój na plastry. Sałatę porwij, grzanki pokrój w kostkę, pomidory na ćwiartki. Na talerzu rozłóż sałatę, mięso, grzanki, pomidory  i jajeczka. Polej sosem.

Sałatka capreseInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas