Cevapcici

Specjał prosto z bałkańskiej kuchni

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa (najlepiej baraniny)
  • 3 duże cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • szczypiorek
  • żółtko
  • pieprz, sól
  • ostra papryka
  • oregano
  • olej do smażenia

Reklama

Przygotowanie:

Mięso zmiel, przełóż do miski. Dopraw, dodaj żółtko oraz posiekaną cebulę, szczypiorek i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Z mięsa formuj paski - wałeczki o szerokości ok. 3 cm. Usmaż je na dobrze rozgrzanym tłuszczu tak jak kotlety mielone.

Cevapcici podawaj z sałatką jarzynową.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje