Reklama

Reklama

Chili con carne

Sycące danie obiadowe.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 50 dag mięsa mielonego (najlepiej wołowego)
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 duże pomidory
  • 1 szklanka bulionu
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 papryka czerwona
  • 1 ostra papryczka chilli
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, oregano
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania

1. Cebulę obierz, drobno pokrój, a następnie zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dodaj mięso mielone i smaż. Wlej koncentrat, wrzuć pokrojne i obrane ze skórki pomidory, czosnek, pokrojone drobno chilli i bulion. Dopraw solą, pieprzem, oregano i cukrem. 

2. Po około 20 minutach gotowania dodaj odsączoną kukurydzę i fasolę oraz pokrojoną w słupki paprykę. Gotuj jeszcze 10 minut (jeśli sos jest zbyt rzadki, wydłuż czas). Posyp natką pietruszki. Podawaj z ryżem, pieczywem lub chipsami nachos. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje