Chili Mousse au Chocolate
Słodko-ostry deser.

Składniki na 2 porcje:
- 100 g czekolady
- 3 papryczki chili
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 2 żółtka
- opakowanie cukru waniliowego
- 200 g śmietany kremówki
Przygotowanie:
Czekoladę pokroić i roztopić w gorącej kąpieli. Jedna papryczkę wypestkować i drobno pokroić. Kawę rozpuszczalną rozrobić w 2 łyżkach gorącej wody. Żółtka chilli, cukier waniliowy i kawę ubijać w gorącej kąpieli za pomocą robota kuchennego na kremową masę. 2 papryczki chili zanurzyć do połowy w gorącej czekoladzie. Pozostałą czekoladę dodać do masy. Ubić śmietanę i ostrożnie wmieszać do masy. Gotowy mus nakładać do salaterek i wstawić do lodówki na min. 2 godziny. Dekorować papryczkami chili.