Chipsy z warzyw

Chipsy z cukinii
Chipsy z cukinii123RF/PICSEL

Cukiniowe z sosem z pomidorów

Składniki

  • 2 małe cukinie (ok. 50 dag) 3 łyżki oliwy
  • 6–8 łyżek tartego parmezanu
  • 6 łyżek mielonych migdałów bez skórek
  • 1 łyżeczka suszonego oregano sól

- sos pomidorowy

  • 10 pomidorów
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • suszona bazylia
  • sól

Sposób przygotowania

Domowe chipsy - z cukinii!Interia KulinariaInteria Kulinaria
Chipsy warzywne
Chipsy warzywne123RF/PICSEL

Miks z groszkowym dipem

Składniki

  • 2 średnie buraki czerwone
  • 2 marchewki
  • 2 małe bataty
  • 6 łyżek oliwy
  • gruba morska sól
  • suszony tymianek i rozmaryn;

- dip

  • po 2/3 szkl. pestek dyni i słonecznika
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1/2 pęczka natki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki soku wyciśniętego z cytryny
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przygotowania

Domowe chipsy - z cukinii!Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?