Chleb gryczany z dżemem i ziarnami

Chleb gryczany z dżemem i ziarnami
Chleb gryczany z dżemem i ziarnamimateriały prasowe

Składniki

na zaczyn

  • 120 g zakwasu
  • 50 g mąki gryczanej
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 100 ml letniej wody

na chleb

  • 150 g mąki gryczanej 150 g
  • skrobi ziemniaczanej
  • sól (12 g w przypadku soli himalajskiej)
  • 25 g łupiny (łuski) babki jajowatej
  • zaczyn
  • około 500 ml ciepłej wody + około 100 ml
  • 4 łyżki dżemu z czarnego bzu lub z czarnych porzeczek
  • garść ziaren słonecznika
  • garść ziaren dyni

Sposób przygotowania:

Okładka książki "Misa Mocy 2. Dieta eliminacyjna i dla alergików"
Okładka książki "Misa Mocy 2. Dieta eliminacyjna i dla alergików"materiały prasowe
"Ewa gotuje": Sernik z ziemniakamiPolsatPolsat
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?