Reklama

Reklama

Chleb z nasion bez mąki

Najzdrowsze pieczywo dla dbających o linię

Czas przyrządzenia: 70 minut + czas odstawienia

Składniki

  • 1 szklanka ziaren słonecznika
  • 1/2 szklanki ziaren siemienia lnianego
  • 3/4 szklanki migdałów lub orzechów laskowych (w całości ze skórką)
  • 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych pełnoziarnistych
  • 10 czubatych łyżek mielonego siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka syropu klonowego lub miodu
  • 5 łyżek oleju rzepakowego
  • 1 i 1/2 szklanki zimnej wody

Wszystkie składniki wymieszaj łyżką i odstaw na minimum 2 godziny, aż ziarna wchłoną wodę i napęcznieją. Piekarnik nagrzej do 180 stopni C bez termoobiegu. Formę do pieczenia wysmaruj olejem, przełóż ciasto i ugnieć. Piecz 60 minut, wyjmij z formy i odstaw do całkowitego wystudzenia - inaczej chleb będzie się rozpadał. Chleb możesz przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce.

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje