Chlebek bananowo-orzechowy

Najlepszy i najsmaczniejszy jest ten, który sami upieczemy. Chlebek bananowo-orzechowy możesz smarować słodkimi konfiturami i białym serem. Zniknie z talerza zanim się obejrzysz.

Lekko słodkawy posmak chleba sprawia, że dzieci go uwielbiają.
Lekko słodkawy posmak chleba sprawia, że dzieci go uwielbiają. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 szklanki mąki bezglutenowej
  • 1 szklanka błyskawicznych płatków ryżowych
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • ½ kostki masła
  • 1 szklanka cukru
  • 2 duże banany
  • 3 jaja
  • ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Suche składniki razem wymieszać. Zmiksować jaja, masło, cukier i banany. Wszystkie składniki wymieszać, dodając orzechy. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia, natłuścić, wylać masę i piec w temperaturze 180 stopni C około 40 minut.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas