Chlebek bananowo-orzechowy
Najlepszy i najsmaczniejszy jest ten, który sami upieczemy. Chlebek bananowo-orzechowy możesz smarować słodkimi konfiturami i białym serem. Zniknie z talerza zanim się obejrzysz.
Składniki:
- 2 szklanki mąki bezglutenowej
- 1 szklanka błyskawicznych płatków ryżowych
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- ½ kostki masła
- 1 szklanka cukru
- 2 duże banany
- 3 jaja
- ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich
Sposób przygotowania:
Suche składniki razem wymieszać. Zmiksować jaja, masło, cukier i banany. Wszystkie składniki wymieszać, dodając orzechy. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia, natłuścić, wylać masę i piec w temperaturze 180 stopni C około 40 minut.