Chlebek bananowy
Takiego chleba na pewno nie mieliście okazji jeść. Koniecznie wiec wypróbujcie nasz przepis w wersji dla alergików!
Składniki:
3 szklanki mąki bezglutenowej,
3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia,
½ łyżeczki soli,
5 łyżek masła klarowanego,
1 szklanka cukru,
Łyżka startej skorki z cytryny,
2 łyżki posiekanej i usmażonej skórki z pomarańczy,
1 szklanka rozgniecionego banana,
2 łyżki krojonych migdałów,
2 jaja,
Sposób przygotowania:
W misce połączyć wszystkie składniki suche. Masło należy zmiksować z cukrem, cytryną, skórką z pomarańczy, bananem. Jajka ubić. Wszystkie składniki wymieszać razem dodając na koniec migdały. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C, około 40 minut.