Chlebek bananowy

Takiego chleba na pewno nie mieliście okazji jeść. Koniecznie wiec wypróbujcie nasz przepis w wersji dla alergików!

Chleb bananowy
Chleb bananowy123RF/PICSEL

Składniki:

3 szklanki mąki bezglutenowej,

3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia,

½ łyżeczki soli,

5 łyżek masła klarowanego,

1 szklanka cukru,

Łyżka startej skorki z cytryny,

2 łyżki posiekanej i usmażonej skórki z pomarańczy,

1 szklanka rozgniecionego banana,

2 łyżki krojonych migdałów,

2 jaja,

Sposób przygotowania:

W misce połączyć wszystkie składniki suche. Masło należy zmiksować z cukrem, cytryną, skórką z pomarańczy, bananem. Jajka ubić. Wszystkie składniki wymieszać razem dodając na koniec migdały. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C, około 40 minut.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas