Chlebowy przekładaniec z tuńczykiem

To znakomity sposób na przygotowanie szybkiej, pożywnej przekąski, która świetnie sprawdzi się i na szczególne okazje, i na co dzień. Miękki, tostowy chleb przełożony delikatnym, aromatycznym tuńczykiem - wszystko połączone w formę przekładańca, który pokrojony nie tylko świetnie wygląda, ale i wybornie smakuje. Zobaczcie, jak zrobić chlebowy przekładaniec z tuńczykiem - przepis jest dziecinnie prosty!

Mięso tuńczyka to doskonałe źródło białka
Mięso tuńczyka to doskonałe źródło białka123RF/PICSEL

Składniki

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 2 łyżki startego sera żółtego
  • sól, pieprz
  • masa tuńczykowa:
  • puszka tuńczyka rozdrobnionego
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka musztardy dijon
  • 0,5 cebuli
  • sól, pieprz
  • łyżka płatków chili
  • garść koperku

Jak wykonać apetyczną przekąskę? Zobacz instrukcję:

Szybka przekąska - chlebowy przekładaniec z tuńczykiemInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?