Reklama

Reklama

Chłodnik brzoskwiniowy z imbirem

Brzoskwinie umyj, obierz ze skórki, wyjmij pestki.


Reklama

Składniki na 4 porcje:

  • 3 duże brzoskwinie
  • puszka brzoskwiń w zalewie
  • pomarańcza
  • łyżeczka imbiru
  • szczypta kurkumy
  • 4 łyżki słodkiej śmietany
  • 500 ml kefiru lub jogurtu greckiego
  • kilka listków mięty
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:


1. Brzoskwinie umyj, obierz ze skórki, wyjmij pestki. Z pomarańczy wyciśnij sok. Do miski włóż brzoskwinie z puszki z zalewą (zostaw jedną do dekoracji) i obrane surowe brzoskwinie. Całość zmiksuj blenderem. Do musu wlej sok z pomarańczy i kefir. Wymieszaj.

2. Do zupy dodaj koperek, imbir i kurkumę - jeśli jest zbyt kwaśna, dodaj odrobinę cukru lub miodu. Wymieszaj. Chłodź około godziny w lodówce. Pozostawioną brzoskwinię pokrój w plasterki. Chłodnik wlej do miseczek, udekoruj łyżką słodkiej śmietanki i plastrami brzoskwini.

Czas przygotowania: ok. 30 min

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje