Chłodnik idealny na upały

Chłodnik z buraków
Chłodnik z buraków123RF/PICSEL

Składniki

  • 1/2 butelki koncentratu barszczu (np. Czerwonego Ogródek Dziadunia)
  • 1 litr maślanki
  • 1 litr kefiru
  • 2 długie ogórki świeże
  • 1 pęczek botwinki
  • 1 mały pęczek rzodkiewek
  • 5 ząbków czosnku
  • kilka gałązek świeżego koperku
  • kilka gałązek szczypiorku
  • kilka kiełków słonecznika
  • 1 cytryna
  • 4 jajka
  • 1 łyżka stołowa cukru
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 chleba pszennego (może być tostowy)
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

Przepis na chłodnik paprykowyInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?