Reklama

Reklama

Chłodnik z koperkiem i szczawiem

Zupa idealna na upał.

Składniki

  • 2 szklanki jogurtu
  • 2 szklanki kefiru
  • pojemnik śmietany
  • pęczek koperku
  • pęczek świeżego szczawiu
  • kilka liści świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Koperek, szczaw, szpinak opłucz, osusz i drobno posiekaj. Wrzuć do dużej miski. 

2. Wsyp sól, pieprz, zalej jogurtem, kefirem, śmietaną. Dokładnie wymieszaj. Możesz też zalać wyłącznie kefirem lub jogurtem. 

3. Chłodź przynajmniej godzinę. Podawaj z ziemniakami i listkami szczawiu. W upalny dzień możesz dodać do zupy kostki lodu.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje