Chorwackie kofty z sałatką

Chcesz poczuć chorwacki klimat w swoim domu? Przygotuj to danie!

Kofty
Kofty123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. 

2. SAŁATKA: W żaroodpornym półmisku wymieszaj pokrojone warzywa z oliwą. Przypraw je do smaku solą i pieprzem. Piecz 35 minut, aż się zrumienią. Następnie dodaj groszek i piecz jeszcze 5 minut. 

3. W dużej misce wymieszaj mielone mięso z winem, ziołami i czosnkiem. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Uformuj 12 podłużnych kotlecików i wbij w nie patyczki do szaszłyków. 

4. Rozgrzej oliwę na patelni grillowej i smaż kofty 10-12 minut, obracając od czasu do czasu. 5 Podawaj kofty z warzywną sałatką, z dodatkiem jogurtu, posypaną natką pietruszki. Skrop danie sokiem wyciśniętym z cytryny.

Jak zrobić pljeskavicę? Prosty przepisInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas