Chorwackie kofty z sałatką

Kofty
Kofty123RF/PICSEL

Składniki

  • 500 g mielonego mieszanego mięsa
  • 2 łyżki białego wina
  • łyżka dowolnych mielonych ziół
  • 2 ząbki czosnku, rozgniecione
  • łyżka oliwy
  • pita, jogurt grecki, cytryna do podania
4 porcji

Składniki

- sałatka

  • 1/2 kalafiora, podzielona na różyczki
  • słodki ziemniak (batat), pokrojony
  • papryka, pokrojona
  • czerwona cebula, pokrojona w cząstki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 szklanki rozmrożonego zielonego groszku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania

Jak zrobić pljeskavicę? Prosty przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?