Chow mein z warzywami
Chińskie, aromatyczne danie, które z pewnością wam posmakuje!
Sposób przygotowania
Makaron ugotować we wrzątku i przepłukać zimną wodą. Filet pokroić na małe kawałki.
Czosnek obrać i posiekać. Obraną marchewkę, oczyszczoną paprykę oraz groszek cukrowy pokroić ostrym nożem na cienkie paseczki. Dymkę pokroić ukośnie na plasterki.
Na dużej patelni rozgrzać olej roślinny. Włożyć czosnek i smażyć ok. 30 sekund, dodać pierś kurczaka i obsmażyć.
Dodać marchewkę, następnie po chwili resztę warzyw. Wymieszać i smażyć przez ok. 2 minuty.
Dodać ugotowany makaron. Wymieszać i doprawić pieprzem, cukrem, olejem sezamowym i sosem sojowym. Wymieszać i podsmażyć jeszcze wszystko przez kilka minut.