Chrupiące kotleciki

Chrupiące kotleciki doskonale komponują się z kaszą albo ryżem. Smakują naprawdę wyśmienicie. Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu.

Z takiego mięsa zrobisz chrupiące kotleciki.
Z takiego mięsa zrobisz chrupiące kotleciki. 123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

  • 2 piersi kurczaka pokrojone w cienkie kawałki
  • 1 kubek kefiru
  • 1 mała paczka krakersów
  • przyprawa do gyrosa
  • kilka plasterków żółtego sera
  • 1 litr oleju l natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Piersi pokroić w cienkie paski i przyprawić przyprawą do gyrosa. Włożyć do kefiru i moczyć przez 2 godziny.

2. Pokruszyć drobno krakersy, obtaczać w nich mięso. Smażyć na głębokim oleju. Spiąć wykałaczkami z paseczkami żółtego sera. Udekorować natką pietruszki.

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas